0234.512.143 office@lectoform.roB-dul Alexandru cel Bun, Nr. 1, Bl.1, Sc. B, Ap. 1 Bacau, Romania
Vatra Dornei

Vatra Dornei

Vatra Dornei, Jud. Suceava

Vatra Dornei este o statiune turistica situata in nordul Romaniei, in judetul Suceava, la poalele Masivului Ceahlau, la o altitudine de 800 de metri. Aici se poate respira aerul curat de munte si se poate explora frumusetea zonei prin trasee montane. Printre atractiile turistice se numara partiile de ski din Parcul National Munceii Rodnei, Cheile Bicazului, Cetatea Dornelor, Cascada Cailor sau Complexul turistic Vatra Dornei. De asemenea, statiunea este renumita pentru izvoarele de ape minerale, care au proprietati terapeutice si sunt folosite pentru tratamente de sanatate. Vatra Dornei este o destinatie ideala pentru iubitorii de natura si sporturi in aer liber.

Precipitatiile bogate si relieful sub forma de terase au favorizat dezvoltarea unei intinse panze freatice, care iese la lumina sub forma de izvoare cu apa minerala. Se poate spune ca aici ne aflam intr-o adevarata imparatie a apelor minerale, exploatate si industrial la Poiana Negri, Sarul Dornei si Floreni.

Vatra Dornei este cunoscuta ca o statiune turistica pentru toate varstele, adresandu-se atat persoanelor care doresc sa-si fortifice organismul prin ascensiunile montane sau prin sporturile de iarna, sau care doresc sa se odihneasca intr-un bioclimat tonic stimulent cu influenta benefica asupra sistemului nervos. 

Pentru refacerea sanatatii Vatra Dornei ofera: 

  • izvoarele cu apa minerala carbogazoase
  • izvoarele termale, bicarbonatate, calcice, magnezice si sulfuroase
  • mofete naturale de saruri de mare puritate si concentratie de CO2
  • namolul de turba din zona Poiana Stampei.


Posibilitati de agrement in statiune

Fermecatoarele peisaje din Vatra Dornei confera un cadru agreabil perselor forme de turism. La Vatra Dornei nu va puteti plictisi si dupa o vacanta de o saptamana sau doua va intoarceti acasa relaxati si cu o mai mare pofta de viata.

La orice varsta puteti aborda inaltimile din preajma statiunii in drumetii , insotiti de ghizi experimentati. Reperele cele mai accesibile sunt Dealul Negru, Muntele Barnarelul, Runcul Mare si Varful Ousorul. Celor temerari le stau la dispozitie si alte numeroase trasee montane spre Masivul Calimani sau spre Suhard si Rodnei.

Privelistea este incantatoare, urcusul alternand cu drumul plat prin paduri si poieni alpine.

Din statiune telescaunul urca pe o distanta de 3 km pana in varful Dealului Negru la 1300 m altitudine. La coborare privelistea este impresionanta.

Calatoriile cu bicicleta pe cararile muntilor fascineaza tinerii in special, dornici sa-si testeze calitatile fizice.

Pentru temerari avem doua oferte deosebite: river-rafting si parapanta.

Coborarile cu barca pneumatica pe apa Bistritei inseamna spectacol, curaj si indemanare. Echipamentul prefesional si instructorii cu inalta pregatire confera maxima siguranta acestui sport.

Cei care doresc au posibilitatea sa efectueze cursuri de formare pentru piloti cu durata de o saptamana. Si parapanta castiga tot mai mult teren. Paintball – teren amenajat in apropierea telescaunului, locatia Izvor Bizom